Podívejte se na výsledek velkorysé rekonstrukce prostorného podkrovního bytu, která proběhla v pražských Dejvicích pod vedením architekta Davida Maštálky.

Hlavním přáním majitele, a tudíž i cílem architekta bylo plynule propojit hlavní obytné části bytu, zatímco prostory pro soukromí měly pochopitelně zůstat odděleny. Povedlo se tak vytvořit vzdušný a světlý interiér, v němž se můžete volně pohybovat od chvíle, kdy otevřete dveře do vstupní haly se šatnou. Neustále máte přehled, co se děje v celé obytné zóně včetně kuchyně a galerie v patře.

Příjemný pocit z celkového prostoru je umocněn otevřenými průhledy a jemným zaoblením některých rohů. Můžete se zde naprosto volně procházet, neboť hranice stěn a rohů se v některých místech rafinovaně ztrácí. Podobně zaoblené je také dřevěné schodiště s krbem a převýšenou knihovnou. Místo zábradlí u schodiště byla zvolena tenká ocelová nerezová síť, která zajistí dostatečný pocit bezpečí a přitom zachovává možnost kontaktu se zbylým prostorem. V bytě jsou čtyři ložnice. Jednu z nich nyní využívá majitel jako pracovnu. Veškeré úložné prostory jsou většinou vestavěné.

Při vybavování interiérů bývá již tradičně kladen důraz na výběr vhodných materiálů. Ani tentokrát to nebylo jinak. Byly upřednostněny přírodní materiály, které jsou příjemné na dotek. Nábytek je většinou vyroben přímo na míru tak, aby bydlení působilo uceleným dojmem a vyhovovalo životnímu stylu majitele.

Na podlaze je položena atraktivní velkoformátová keramická dlažba ve světle smetanové barvě, která působí jako propojovací prvek celého prostoru. Většina nosných dřevěných prvků původního krovu zůstala zachována. Efektně působí kombinace kuchyňské desky, která je z černé žuly, zatímco obklad za linkou je ze světlého neleštěného mramoru. Působivý kontrast vytváří stůl z ořechového masivu vyrobený na míru a originální svítidlo z jasanové dýhy. To vše bezesporu přispěje ke skvělému gurmánskému zážitku z dobrého jídla a sklenky kvalitního vína.