Ravioli s hovězím masem, uzeným čajem a máslovou omáčkou, grilovaná treska s tymiánovým máslem, nebo zmrzlina s příchutí basmati rýže s růžovou vodou… To všechno a ještě mnohem více můžete ochutnat v pražské restauraci La Loca, která nedávno, po rozsáhlé rekonstrukci kuchyně, slavnostně otevřela a všechny příchozí překvapila neobvyklým jídelním konceptem Together Tastes Better – Společně chutná lépe. Koncept Together Tastes Better spočívá ve sdílení, kdy si návštěvníci objednají na stůl více chodů a společně si na nich pochutnají, k čemuž podněcuje také možnost menších porcí. Tím vzniká velmi osobní a přátelské pouto. Chuťově výjimečné, přesto velice zdravé a lehké pokrmy si oblíbily zejména partnerské páry a skupiny přátel. Letní sezóně velmi sluší nabízený typ crossover kuchyně – kombinace jídel specifických pro země Středního východu a Středozemí (především Itálie).

Srdcem a mozkem celé restaurace je šéfkuchař Radim Gerlich, který dříve působil ve vyhlášených pražských podnicích Aromi, Bianco E Nero či La Bottega. I zde neustále pracuje na dalších inovacích menu i celého konceptu. Nasvědčuje tomu i letní příběh, který restaurace La Loca začala vyprávět.

Jednou částí příběhu je zahrádka umístěna ve vnitrobloku, která je jako jedna z mála otevřena od 8:00 do 22:00. Její využití je tedy možné počínaje snídaní, konče večerním drinkem. Právě zmíněné snídaně také dostaly nový ráz. Jsou dostupné nejen klientům zastřešujícího hotelu Mosaic House, ale rovněž také hostům z ulice. Jejich nabídka se rozšířila například o domácí bábovku, shakshuku nebo plástev medu.

Hlavní letní novinkou jsou jedinečné příchutě signature zmrzliny. Šéfkuchař Radim Gerlich připravil ve spolupráci s Crème de la Crème, jednou z nejlepších zmrzlináren v České republice, několik neobvyklých příchutí. Ledové překvapení se objeví v letním menu a můžeme se těšit například na příchuť již zmíněné basmati rýže s růžovou vodou, rebarborový sorbet nebo nabídku ze sezónního ovoce.

La Loca otevírá dveře létu a stále se drží svého jedinečného konceptu. Neuvěřitelné kombinace s pořádnou dávkou letní pohody.

Šárka Adámková
Šárka Adámková
Další články autora