Perníková, maková, šodó, zamilovaná vanilková, kaštanová, veganská, z prosecca, dýňová, arašídová, božská čokoládová, mango s chilli, mojito… Také se vám točí hlava? A to ještě nic není! Český zmrzlinář a vítěz loňského Ice Cream festivalu Jan Hochsteigr nabízí ve svém podniku v Praze denně kolem 30 různých příchutí. Pokud si moc nepotrpíte na experimenty s kopřivami a chilli (ano, i takové kousky tady předvádějí), tak vsaďte na zdejší vanilkovou. Klasika v podání Crème de la Crème získala loni v již zmíněné soutěži cenu poroty!

Itálii k nám asi jen tak nepřeneseme, ale zmrzlinu, která z italské tradiční výroby vychází a  do které se zblázníte na první olíznutí, tu ano.  Jan Hochsteigr, neboli Pan Zmrzlinka, totiž právě v Itálii 4 roky žil a absolvoval zde také jednu z nejslavnějších zmrzlinových univerzit – Gelato University Carpigiani v Bologni. Jeho zmrzliny jsou tedy vyrobeny z těch nejlepších ingrediencí, na italských základech, ale navrch s hromadou české lásky k řemeslu a vynalézavosti co se týká všemožných variací chutí.

Pokud vás trápí, že právě teď potřebujete hubnout do plavek, tak vězte, že i na to jsou zde připraveni! Umějí totiž zhmotnit skoro protimluv – zdravou zmrzlinu! Slazena je stévií a má jen 1,5 % tuku. Tohle ani leckterý jogurt nedokáže! O chuti nemluvě.

Aby toho nebylo málo, dostanete zde vynikající kávy z ruční pražírny RadimaTomka z Hostivaře, a na výběr máte jak po italsku temně praženou, tak světlou a jemnější, obě samozřejmě 100% Arabiky. Kromě zmrzky jsou v nabídce i různé dezerty, třeba oblíbené francouzské Makronky. Z madagaskarké vanilky, brontských pistácií, čokolády, čerstvých malin nebo piemontských oříšků…

„Nemůžeš si koupit štěstí, ale můžeš si koupit zmrzlinu… což je skoro totéž“ píše na facebookové sránce Crème de la Crème Jan Hochsteigr. Když do jeho podniku jednou zavítáte, asi vám nezbude než s tím souhlasit.

 

Šárka Adámková
Šárka Adámková
Další články autora