Tento pražský podkrovní byt v domě z konce 19. století představoval pro architekty ze studia B2 architecture velmi zajímavou výzvu. Majitel bytu chtěl totiž zachovat původní ráz v části obývacího pokoje a přitom do prostoru vložit horní patro.

Majitel bytu je úspěšný manažer a vášnivý sběratel zvířecích trofejí. Jeho požadavkem bylo, aby získal důstojný a dostatečně reprezentativní prostor pro svou neustále se rozrůstající sbírku. Zároveň si přál vybudovat příjemné útočiště, kam by se mohl vracet ze svých náročných služebních cest.

Dolní patro slouží jako společenská zóna. Toto její určení umocňuje velký otevřený prostor, v němž najdete kuchyň s barem a jídelní kout. V horním patře, které je ukotveno speciálnímu kovovými prvky, se nacházejí dvě ložnice se samostatnými koupelnami.

Zrekonstruovanému půdnímu bytu dominuje bílá barva. Najdete ji na stěnách, podlaze i stropech. Skvěle barevně kontrastuje se zvířecími trofejemi, dřevěnými trámy a kovovými ukotvovacími prvky.