V Praze není o skvělé podniky, kam můžeme zajít na romantickou večeři nebo pracovní schůzku, nouze. Pokud ovšem chcete komplexní zážitek, kdy se snoubí jedinečný výhled na pražská nábřeží, moderní prostředí motorové lodi a skvělé jídlo a pití, musíte vyzkoušet zážitkovou plavbu lodí Bohemia Rhapsody. My jsme plavbu vyzkoušeli za vás, tak se s námi nechte unášet na vlnách řeky Vltavy a hudby ze Saturninovské Prahy.

Aki Votrubová

Potřebujete-li na někoho udělat dojem nebo si zkrátka chcete jen udělat hezký večer ve dvou, s přáteli nebo kolegy, přístaviště číslo 6 u Čechova mostu je tím správným místem. Už při vstupu na loď vás totiž uvítá usměvavý personál a samozřejmě welcome drink a vy už nyní tak nějak tušíte, že vás čeká příjemný večer. Předkrmy čekají na bíle prostřených stolech a vy tak trochu nemůžete uvěřit, že jste vlastně na lodi. I když na té nejmodernější z celé flotily Prague Boats, které brázdí pražské vody už nějaký ten pátek.

Ihned po dosednutí ke stolu se vám věnuje milá obsluha, která po celou dobu plavby udělá, co vám na očích uvidí. Vinný lístek, za který by se nemusela stydět žádná „kamenná“ restaurace, je doplněn výběrem z piv, destilátů a míchaných koktejlů včetně dnes tak populárního Aperolu Spritz.

Aki Votrubová

Toskánské růžové objednáno a kapitán upozorňuje, že bude „otevírat“ loď. To znamená, že horní část tubusu lodi se zaroluje a paluba je rázem otevřená. Hosté si tak mohou užívat příjemného vánku a teplého večerního sluníčka. Za chladnějšího počasí a po západu slunce je průhledný tubus uzavřen a pro hosty jsou připraveny měkoučké deky. Zima vám na lodi zkrátka nikdy nebude.

Loď vyplouvá nejdřív k ostrovu Štvanice, kde se otáčí a míří do historického centra Prahy. Prý je na svět nejkrásnější pohled ze hřbetu koně, ale v případě Prahy to určitě neplatí. Ten moment, kdy slunce zachází za obzor někde mezi Letnou a Pražským hradem a vy máte v ruce sklenku dobrého vína a díváte se na Národní divadlo zalité žlutým sluncem, je prostě úžasný. To jediné, co vám může chybět ke štěstí, je něco dobrého na zub. Ale ne nadlouho.

Aki Votrubová

Jako na zavolanou je raut otevřen a milovníci české kuchyně si opravdu přijdou na své. Paštika, utopenci ani tlačenka nechybí, v nabídce studených předkrmů jsou ale i lehké saláty třeba s olivami pro ty, kteří uzeninám tolik neholdují. Teplý raut opět nabízí to nejlepší z české gastronomie v podobě poctivého guláše s karlovarským knedlíkem či teplé řízečky a pro ty, kteří si drží linii, je zde grilovaná zelenina či rybí specialita. Zlatým hřebem celého rautu je ovšem teplá pražská šunka, kterou čerstvě zakrojenou podávají s pikantní horčicí a křenem.

Aki Votrubová

Pokud by vás neskonalé výhledy na pražské památky a konverzace s vaším partnerem dostatečně nebavily, můžete se zaposlouchat do tónů benja a trubky hudebníků, kteří na palubě hrají tak přirozeně, jako by byly součástí lodi odjakživa. Hudba skvěle dotváří moderně-historický dojem z plavby a my se stále nemůžeme rozhodnout, zda jsme se ocitli ve třicátých letech minulého století či v technologicky vyspělejší budoucnosti. Modernita lodi se s historickým prostředím a českou klasikou prolíná tak přirozeně, že ani nepocítíte rozdíl a můžete si vychutnat to nejlepší z obojího.

Aki Votrubová

Co říci na závěr? Snad jen, že tahle kombinace specialit české i mezinárodní kuchyně, výhledů na večerní Prahu, úslužnost personálu a celkově moderní a luxusní dojem z plavby potěší zahraničního hosta i českého rodáka a každé vaše setkání i obchodní jednání tak nemůže na této plavbě dopadnout jinak než spokojeností na všech stranách.

Aki Votrubová
Aki Votrubová
Vášnivá instagramistka, která bloguje, fotí a školí.
Další články autora