Architekti Markéta Vysloužilová a Ondřej Vysloužil ze studia Vysloužil Architekti navrhli zdařilou rekonstrukci a tím vrátili původní podobu rodinné vile ve Frýdku-Místku.

Předmětem rekonstrukce byla rodinná vilka z 30. let 20. století. Záměrem bylo vrátit dům v co největší míře do původní podoby, avšak zároveň přizpůsobit interiér současným potřebám klienta. V zadání bylo zejména otevření hlavního obytného prostoru v jeho jižní fasádě do zahrady, propojení obývacího pokoje s kuchyní, vybudování dvou koupelen, vytvoření tří samostatných ložnic a pracovny s hernou pro děti. Nejzásadnější změnou, která měla vliv na dosavadní vzhled objektu, bylo zbourání dvoupodlažní přístavby a balkónu ve 1. patře, tedy prvků, jež byly na stavbě necitlivě provedeny v 70. let 20. století.

Objekt prošel kompletní rekonstrukcí. Byly sanovány stropní konstrukce, zhotovena kopie krovové soustavy, provedeny nové rozvody elektro, zdravotechniky, topení, byla vyměněna okna. V interiéru byl dům rozdělen na tři zóny – technickou (suterén), společenskou (přízemí) a soukromou (1 patro). Dispozice nebyly příliš změněny, a pokud ano, tak pouze v nadzemních podlažích.

Koncept interiéru vyšel z doby a stylu, v jakém byl dům postaven, tedy doznívající secese a modernismus s akcentem na ornament a zdobnost a na kontrastu tohoto stylu a novodobého tvarosloví. Leitmotivem se stal tvar kosočtverce skládaný do různých kompozic a obrazců. Do interiéru bylo vkusně zakomponováno několik starožitností, protože je klienti sbírají. To samozřejmě ještě více podpořilo stylovou historizující koncepci.

Z původních podlah se podařilo repasovat parkety a kamenné schodiště. Dlažby jsou všechny nové. Některé z nich jsou kopiemi historických dlažeb (na chodbách) a některé jsou zcela moderní (v koupelnách). V části interiéru, kde se objevují moderní prvky, jsou především atypické kusy nábytku, spotřebiče, sanita a baterie, svítidla. Dochované vnitřní dveře a kování včetně schodišťového zábradlí byly repasovány.