Mnoho lidí má problém s jídlem z fastfoodu. Někdo ho nebere jako plnohodnotnou stravu, někomu vadí třeba to, že je nutné ho rychle sníst. Bývalý pracovník světoznámého řetězce nyní poradil, jak si zachovat kvalitní hranolky, s nimiž občas bývá problém. Tip přinesl deník The Sun.
Bruno Bouchet pracoval ve fastfoodovém gigantu, když by teenager. Mimo mnoha zkušeností si odnesl i jeden poznatek, který podle jeho slov mnozí ocení. “Hranolkový trik” totiž funguje i po 15 letech, kdy řady zaměstnanců McDonald’s opustil.
Celé kouzlo, díky němuž skoncujete s gumovými hranolkami, spočívá v několika krocích, které je nutné dodržet. Jak upozorňuje Australan, největší chybou je zavření pytlíku, do něhož dostáváte svou objednávku.
Podle nynějšího rozhlasového moderátora v Sydney, je nutné si uvědomit, že je omyl si myslet, že musíte udržet teplo uvnitř. “Ve skutečnosti se stane to, že hranolky začnou “vařit” a uvnitř pytlíku se napařují. Je třeba zajistit únik tepla,” vysvětluje Bruno.
„Nejprve je třeba pytlík otevřít. Poté na dno vysypte hranolky. Je třeba, aby byly vodorovně, to způsobí menší rychlost unikajícího tepla,” říká bývalý zaměstnanec populárního fastfoodu. Jak ovšem dosáhnout toho, aby bramborová příloha zůstala stále teplá?
„Položte na hranolky hamburgery, ty je udrží teplé a zároveň nezvlhnou a nebudou gumové,” dodává Bruno Bouchet.