V dnešní době je velmi populární starost o to, co jíme a jaký dopad má strava na náš organismus. Existují mnohá doporučení, podle kterých bychom se měli chovat, můžeme si koupit stovky kuchařek se „zdravými“ recepty. Občas se však ukáže, že všechno nemusí být tak, jak jsme si mysleli. Důkaz nabízí článek na webu net.hr.
Snídaně patří mezi ta jídla, na která si každý, kdo dbá na zdravou stravu, dává velký pozor. Právě první jídlo totiž podle mnohých určuje, jak bude náš organismus celý den fungovat. Proto si často na snídani vybíráme třeba müsli nebo nějaké cereálie.
To však podle newyorské odbornice na výživu Chelsey Amerové nemusí být správně. „Překvapivě může být pizza vyváženější variantou snídaně než mnoho cereálií plných cukru,“ překvapila expertka v rozhovoru pro ABC News.
„Kousek obyčejné sýrové pizzy obsahuje vyvážený poměr sacharidů, bílkovin a tuků. Miska sladkých cereálií s nízkotučným mlékem obsahuje z velké části cukr a extrémně mnoho sacharidů,“ vysvětlila Chelsey své s tím, že nejdůležitější je vždy vyváženost stravy.
Odbornice na výživu upozornila, že nedoporučuje pizzu jako každodenní snídani, ale snaží se lidi odradit od konzumace sladkých cereálií. „Lidé by se měli zaměřit na vyváženost sacharidů s vysokým obsahem vlákniny, libových bílkovin a zdravých tuků, aby zůstali sytí po celé dopoledne.
„Je šokující vědět, že pizza má srovnatelný, ne-li vyšší obsah bílkovin než jídlo, které si tolik dětí dává každé ráno ke snídani,“ říká Chelsey Amerová.