V dnešní době je velmi důležité, dávat si pozor zda, někde zbytečně neplýtváme. Stoupající ceny energií totiž dokáží v našem rodinném rozpočtu udělat pořádnou díru. Přitom se stačí podívat například do ledničky a zjistíte, že některé potraviny skladuje špatně a “draze”.
Podle odborníka, kterého oslovil deník The Mirror, vyhazujeme spoustu peněz jen tím, že dáváme potraviny na špatné místo do lednice. Někdo totiž sice přemýšlí nad tím, kde by jednotlivé jídlo mělo mít své místo, ale často se podřídí zažitým standardům, které může mít ještě od rodičů. Ti ovšem pokaždé nemuseli vše dělat správně.
Například mléko ve dveřích lednice je klasikou téměř všech domácností. Přitom právě zde dochází podle experta k chybě. Správné místo pro sklenici či krabici s mlékem by mělo být v zadní části chladničky, kde je největší zima. Prodlužuje se tak totiž trvanlivost výrobku.
Pokud chcete uchovávat například chléb, odborník doporučuje kupovat celé bochníky (nenakrájené), které posléze zabalíte do bavlněných sáčků. Avokádo se prý nejlépe uchová v klasické uzavíratelné umělohmotné nádobě, kam přidáme ještě kousek cibule.
Banány je vhodné zabalit do alobalu, čímž se zachová jejich čerstvost, zatímco bobulovité ovoce by se mělo před uložením do ledničky opláchnout v roztoku vody a octa.
Taková rajčata podle experta do chladničky nepatří vůbec, raději totiž mají pokojovou teplotu. Koláč si prý zachová svou vlhkost, pokud se skladuje s krajícem chleba položeným na vrchní straně.
Zvláštní radou je pak zvláštní polička v lednici, nazvaná “sněz mě”. Do ní automaticky dávejte potraviny, u kterých víte, že se brzy zkazí. Budete je mít na očích a pustíte se do nich dřív, než byste je museli vyhodit.
Pokud použijete alespoň některé z těchto rad, určitě nebudete muset do obchodu tak často a ušetříte.