Během zpětné analýzy Babišovy MF DNES lze narazit i na pár pořádných kuriozit. Jeden takový objev překvapil a svou absurditou možná i pobavil čtenáře čtvrtečního Magazínu DNES z 6. listopadu loňského roku. Hlavním tématem magazínu byla česká kuchyně v očích cizinců.
Při té příležitosti vyšla spolu s podrobným článkem také anketa mezi několika cizinci dlouhodobě žijícími v Česku. Ti odpovídali na tři otázky. Prozradili, co mají na české kuchyni rádi, co jim na ní vadí a jestli jsou podle nich Češi dobří kuchaři. Zvláštní pozornost si zaslouží odpovědi na první a třetí otázku, které poskytla Moldavanka Daria Sandulová.
Odpovědi moldavské ženy totiž nasvědčují, že se velmi nadprůměrně vyzná nejen v českém jídelníčku, nýbrž v celém našem potravinářství a gastronomii. Nu, posuďte sami: „Nejradši mám vodňanské kuře, které lze připravovat na mnoho způsobů. Nejsem velkou fanynkou svíčkové..… „Dlouho jsem si myslela, že nejlepšími českými kuchaři jsou pánové Jágr a Babiš. Teď už ale vím, že Láďa Hruška je lepší (smích).“
Zda jsou Češi dobrými kuchaři, jsme se bohužel nedozvěděli. Za to víme, že mezi nejlepší kuchaře patří Andrej Babiš. Díky němu víme, že nejen Vodňanské kuře, ale i noviny, politika, politikovy noviny a politika v novinách se dají připravovat na mnoho způsobů. A Vodňanské kuře na našem talíři soupeří se svíčkovou.
Vodňanské kuře se dost možná postupně stane novým druhem kuřete na trhu a zároveň obecně známým českým pokrmem, jakým je třeba rajská omáčka či zemlbába. Zemědělci se budou snažit, aby jejich kuře chutnalo tak, jako kdyby bylo opravdu z Vodňan, Mekky českého drůbežářství. Nový tandem Babiš – Jágr se stane slavnou kuchařskou dvojicí, kterou občas ohrozí ve sledovanosti jen Láďa Hruška. Ten ale zatím nemá politické ambice.
Možná si dělala redakce magazínu MF DNES smutnou legraci. Nejspíše jde o jakýsi druh vnitroredakčního pubertálního humoru, který je ovšem poněkud nepatřičný. Ukazuje na to fakt, že „vodňanské kuře“ jako nejlepší české jídlo vyzdvihuje v tomto čísle magazínu i televizní moderátorka Nora Fridrichová, což lze stěží uvěřit, že by se zakládalo na realitě.
Kdysi měla novinářská branže přesná pravidla pro takzvaná „píárka“. Ať už je motiv zveřejnění absurdity, že nejlepší české jídlo je „vodňanské kuře“, jakýkoli, jedná se o nepřijatelný fakt a známku zřetelného úpadku pravidel redakční práce. Jakoby tu nebyl fakt, že noviny patří výrobci Vodňanského kuřete. A tak by se měl každý redaktor jeho produktům vyhýbat jako čert kříži.