
Ilustrační foto FOTO: AdobeStock
FOTO: AdobeStock

Před mletým kuřecím masem, které se objevilo v nabídce obchodního řetězce Lidl, varuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). V mase se totiž měla objevit nebezpečná bakterie, která může způsobit salmonelózu. Pokud již máte maso doma, rozhodně ho nekonzumujte.
Před nebezpečným mletým kuřecím masem varují inspektoři SZPI na webu Potraviny na pranýři. Jedná se o 500g balení v plastovém obalu šarže L:152504568 s referenčním číslem 25-000142-SZPI-CZ a datem použitelnosti 21. 02. 2025.
„V potravině byla zjištěna přítomnost patogenní bakterie Salmonella Enteritidis, která může způsobit onemocnění salmonelózu,“ sdělují inspektoři. Zdravotně závadné maso bylo objeveno na pultech obchodního řetězce Lidl ve Frýdku-Místku. Výrobcem je pak RABBIT Trhový Štěpánov a.s.
Podle mluvčí Lidlu Elišky Froschové Stehlíkové je každá jednotlivá šarže kontrolována v akreditované laboratoři. Pravidelné testy pak prý provádí výrobce i samotný řetězec.
Dále pak dodává, že pokud by závadné maso zákazníci uchovávali doma například v mraženém stavu, rozhodně by ho neměli konzumovat. Vrátit ho můžou na jakékoliv prodejně společnosti. Peníze budou takovým lidem vráceny i bez účtenky.